Premieră în municipiul Târgovişte – lifturi din blocuri de locuinţe înlocuite pe bani europeni!

În ultimele zile ale anului trecut, ca parte componentă a proiectelor europene de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din municipiul Târgovişte, a început înlocuirea primelor lifturi.
Este vorba despre blocurile nr. 40 şi nr. 64 de pe Bulevardul Unirii, urmând să fie înlocuite 11 lifturi, numai în cadrul proiectelor aflate în derulare.
Referitor la acest subiect, primarul Cristian Stan a precizat: „Administraţia locală târgovişteană are în derulare două investiţii majore pentru reabilitarea termică, din fonduri europene, a blocurilor de locuinţe din municipiul Târgovişte, respectiv:

  • „Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte – Pachet
    pentru 6 componente, respectiv blocurile D1, D2, D3, D4, 5A, 5B, investiţie în valoare totală de 7.288.477,82 lei;
  • „Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte – Pachet I.2”, pentru 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scările A şi B), 54, 57 (scările A şi B), 64 (scările A şi B) şi blocul K., investiţie în valoare totală de 15.618.158,59 lei.
  • Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe şi vizează izolarea termică a faţadei (parte opacă şi parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planşeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat şi a circuitelor electrice aferente parţilor comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperişului tip terasă, a trotuarelor de protecţie, repararea sau înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci şi a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparaţii şi consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, etc.
  • Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuinţelor vor fi eşalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% şi 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcţie de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) şi vor fi achitate numai după recepţia finală.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Perioada pentru încheierea unui contract de furnizare a energiei pe piaţa liberă va fi prelungită până pe 31 martie

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei vrea să prelungească până pe 31 martie 2021 perioada în care pot fi încheiate contracte de furnizare a energiei electrice astfel încât clienţii casnici să beneficieze de preţul din oferta concurenţială, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică. Practic, asigură posibilitatea […]