Prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile

Hotărârea de Guvern ce vizează prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, începând cu data de 16 august, a fost discutată în şedinţa de guvern de vineri.
„Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pan-demiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pan-demiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, conform proiectului de HG, ce va fi discutat vineri.
Odată cu ieşirea din starea de urgenţă, România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă, la data de 15 mai. Aceasta este a treia oară când se prelungeşte această măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu noul coron-avirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-A STABILIT ŢINTARUL LIGII I LA FOTBAL

Chindia Târgovişte debutează în deplasare contra echipei Poli Iaşi. Primul meci de pe teren propriu al roş-albaştrilor va fi cu Dinamo BucureştiMeciul CFR Cluj – FCSB va avea loc la 12/13 decembrie, în etapa a XIII-a, partida CSU Craiova – FCSB, la 15-17 decembrie, în etapa a XIV-a, iar întâlnirea […]