Pregătiri pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020

A avut loc şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020.
În cadrul întâlnirii, au fost prezentate principalele atribuţii ce revin instituţiilor cu responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, precum şi stadiul îndeplinirii măsurilor organizatorice dispuse până în prezent, conform Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 576/2020.

O altă temă abordată în cadrul discuţiilor a fost importanţa asigurării măsurilor de ordine şi siguranţă publică premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor. În acest context, la nivelul MAI a fost adoptat şi comunicat tuturor structurilor cu atribuţii legate de procesul electoral „Planul general de măsuri privind aplicarea măsurilor din competenţa structurilor Ministerului Afacerilor Interne, premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din 27 septembrie 2020”.
Ţinând cont de actualul context generat de pandemia de COVID-19, reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea alegerilor au subliniat importanţa unei bune colaborări atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial, pentru ca alegerile locale să fie organizate în condiţii de legalitate, dar şi de protejare a sănătăţii cetăţenilor.
Ministerul Afacerilor Interne urmăreşte în continuare, ca toate instituţiile implicate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din anul 2020 să realizeze acţiunile din Programul calendaristic la termenele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.
576/2020.
Campania electorală va începe pe 28 august şi se va încheia pe data de 26 septembrie.

Ultima zi de depunere a candidaturilor la alegerile locale a fost 18 august, conform Hotărârii nr. 576/2020 privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020.
De asemenea, în data de 24 august birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor. Campania electorală va începe pe 28 august şi se va încheia pe data de 26 septembrie, la ora 7.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Alianţă a partidelor de dreapta în Dâmbovifa: Sorin Ion, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean, are de acum şi susţinerea USR-PLUS

Ce n-au reuşit forţele politice de centru stânga în Dâmboviţa, au realizat, pe ultima sută de metri, partidele de dreapta. Odată cu retragerea benevolă din cursă a reprezentantului USR, candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, prof. Sorin Ion, va beneficia şi de susţinerea USR -PLUS. Alianţa […]