Published On: joi, iul. 18th, 2019

Precizări la modul în care urmează a fi repartizate unităţilor administrativ-teritoriale sumele din impozitul pe venit, aflate la dispoziţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa

nichiduta.ro

Preşedintele CJ, Alexandru Oprea a ţinut să facă câteva precizări la modul în care urmează a fi repartizate unităţilor administrativ-teritoriale sumele din impozitul pe venit, aflate la dispoziţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi asta pentru că au apărut în spaţiul public tot felul de informaţii.
„Având în vedere alegaţiile unui aşa-zis jurist, care face referire la modul în care urmează a fi repartizate unităţilor administrativ-teritoriale sumele din impozitul pe venit, aflate la dispoziţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), şi care îşi permite, fără o minimă documentare, să arunce în spaţiul public ofense la adresa CJD – în scopul unei corecte informări a opiniei publice, fac următoarele precizări:
– Conform Legii nr. 50/2019, privind bugetul de stat, art. 6, alin. 2, suma de 28.492 mii lei, reprezentând fond la dispoziţia consiliului judeţean, se repartizează către unităţile administra-tiv-teritoriale, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură, care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuieli de funcţionare, pe care UAT-urile din judeţ nu le pot finanţa din venituri proprii.
– Îi reamintesc domnului politician că, în conformitate cu aceleaşi prevederi legale, această sumă trebuie repartizată de consiliul judeţean în cursul anului 2019. Bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost aprobat la data de 24 aprilie 2019, când au fost repartizate şi sumele necesare pentru funcţionarea unităţilor adminis-trativ-teritoriale iar, în şedinţa extraordinară ce va avea loc în data de 19 iulie 2019, va fi repartizată suma aflată la dispoziţia consiliului judeţean. Pentru ştiinţa sa de carte, fac precizarea că data de 19 iulie se află în cursul anului 2019.
– În ceea ce priveşte repartiţia sumelor, subliniez că aceasta a avut la bază atât solicitările unităţilor administrativ-teritoriale (solicitări cifrate la aproximativ 1.600 milioane lei, complet nere-aliste), cât şi numărul de proiecte ce necesită finanţare, derulate de acestea, dar şi gradul de colectare a veniturilor proprii şi excedentul financiar existent la data de 31 decembrie 2018. – Referitor la formula de repartizare a sumelor, acest subiect se va dezbate în cadrul comisiilor de specialitate şi în plenul CJD, pentru a lua măsurile ce se impun.
Îmi exprim regretul că astfel de aşa-zişi politicieni se pronunţă cu nonşalanţă pe lucruri pe care nu le înţeleg şi nu le cunosc. Înţeleg frustrarea domnului în cauză, că nu pixul dumnealui împarte sumele aşa cum a făcut-o de foarte multe ori, dar îl informez că repartiţia se va face după o analiză corectă, astfel încât să răspundă nevoilor comunităţilor dâmboviţene”, a punctat preşedintele CJ, Alexandru Oprea.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro