Precizări de la CJAS: Liste de aşteptare la unele clinici, iar altele n-au solicitări pe măsura fondurilor alocate!

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate contrazice afirmaţiile conform cărora unii furnizori de servicii paraclinice nu ar mai dispune de fonduri pentru analize de laborator şi face următoarele precizări:
„Bugetul alocat Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa pentru servicii medicale pentru specialitatea par-aclinice (analize de laborator şi investigaţii paraclinice) pentru luna martie 2021 este de 973 mii lei, reprezentând 1/12 din prevederile bugetare ale anului precedent, conform art. 37 din Legea 500/2002 privind finanţele publice.
Stabilirea pe furnizori a sumelor s-a efectuat cu respectarea criteriilor de repartizare a sumelor contractate stabilite prin norme. După epuizarea sumelor contractate, furnizorii de servicii medicale paraclinice au posibiliatea legală să întocmească liste de aşteptare în baza biletelor de trimitere pentru cazurile programabile.
Precizăm că gestionarea listelor de programare a pacienţilor revine în sarcina exclusivă a furnizorilor de servicii medicale paraclinice, conform obligaţiilor contractuale pe care aceştia şi le-au asumat.”
În acelaşi comunicat se menţionează că pentru investigaţiile para-clinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, după externarea din spital precum şi pentru investigaţiile paraclinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare, furnizorii de servicii paraclinice pot efectua aceste investigaţii peste valoarea de contract, fără a fi nevoie de întocmirea listelor de aşteptare.
Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa derulează contracte pentru efectuarea investigaţiilor paraclinice cu un număr de 20 furnizori din care pentru analize de laborator 14 furnizori, repartizaţi astfel: Târgovişte – 6 furnizori, Pucioasa – 2 furnizori, Găeşti – 2 furnizori şi Moreni – 4 furnizori.
Întrucât adresabilitatea către furnizori este diferită, ajungându-se la situaţia ca în timp ce unii furnizori de servicii medicale paraclinice au liste lungi de programare, alţi furnizori nu îşi epuizează valorile lunare de contract, se recomandă asiguraţilor să consulte lista afişată pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa pentru a afla care sunt furnizorii ce pot efectua astfel de servicii decontate din bugetul FNUASS. Fondurile alocate sunt la nivel de judeţ astfel încât să nu apară riscul ca toţi furnizorii de servicii paraclinice să îşi epuizeze concomitent fondurile.
Începând cu data de 1 decembrie 2020, asiguraţii pot beneficia de analize de laborator şi investigaţii medicale para-clinice pe întreg teritoriul României, fără a mai condiţiona acordarea acestor servicii doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice care se află în relaţie contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract şi medicul care a emis biletul de trimitere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

83 de şcoli, grădiniţe şi licee au intrat de luni în scenariul 3

A fost adoptată Hotărârea nr. 57/05.03.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, privind aprobarea scenariilor de funcţionare pentru unităţile de învăţământ din judeţul Dâmboviţa, începând cu data de 08.03.2021. In consecinţă, de lunidesfăşoară activităţile în format clasic numai 274 de şcoli, licee şi grădiniţe din judeţ iar 144 de […]