PRAZNICUL BOTEZUL DOMNULUI, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Numeroşi credincioşi din Târgovişte au venit la Catedrala din Târgovişte, duminică, 6 ianuarie 2019, cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului, pentru a participa la Sfânta Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părintele Vicar Eparhial, preoţi şi diaconi.
După aceea, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit slujba sfinţirii Aghiasmei celei Mari, pe platoul din faţa sfântului lăcaş, pe un podium special amenajat.
În cuvântul său, Chiriarhul nostru a vorbit despre semnificaţia doctrinară, spirituală şi misionară a Botezului Domnului şi legătura acestui eveniment cu sfinţirea omului şi a întregii creaţii, de asemenea, a evidenţiat nevoia de a promova dreptatea şi pacea în viaţa şi în comunitatea noastră, ca semn al colaborării cu Duhul Sfânt şi rod văzut al Tainei Sfântului Botez.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Taxele şi tarifele în anul 2019, pentru serviciile prestate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi instituţiile subordonate

Începând cu data de 01.01.2019 au intrat în vigoare taxele şi tarifele locale stabilite la ultima sedinţă a CJ Dâmboviţa, din luna decembrie 2018, ce constituie conform prevederilor legale, venituri pentru anul 2019 la bugetul propriu al judeţului şi la bugetul instituţiilor subordonate CJ Dâmboviţa. Direcţia generală infrastructură locală, ca […]