Published On: lun, iun. 29th, 2015

Prăpăd într-o pădure din Valea Mare

nichiduta.ro

lemneCu toate că suntem în plină vară,hoţii dau iama nestingheriţi prin pădurile din dâmboviţa. În mai puţin de o săptămână jandarmii au depistat mai multe persoane care au tăiat lemne fără drept din diferite zone ale comunei dâmboviţene Valea Marea. O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflată în misiune pe raza comunei Valea Mare, sat Saru, a depistat în zona împădurită din localitate, în apropierea staţiei de pompare Saru mai multe persoane care intenţionau să plece cu trei căruţe încărcate cu material lemnos. Jandarmii au intervenit pentru stoparea acestora, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că cele trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au tăiat ilegal mai mulţi arbori din speciile stejar şi carpen, folosind o drujbă şi un topor. Totodată, în urma discuţiilor purtate cu un reprezentant al Ocolului Silvic Valea Mare, a reieşit că aceştia nu deţineau autorizaţie legală pentru tăiere de arbori, cantitatea de material lemnos fiind de aproximativ 5 metri cubi. Jandarmii au întocmit celor în cauză acte de constatare, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de „tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional”, actele fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor. Ca noutate şi este şi un lucru îmbucurător, potrivit Legii nr. 133/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic , Jandarmeria Română are din nou atribuţii de control pentru tăierile ilegale în păduri. Concret, iată articolul din Legea nr. 133/2015 prin care se redă atribuţii jandarmilor.
Art. 117. – Pe lânga organele de urmărire penală, sunt competente să constate faptele prevăzute la art. 106, 108110 şi 114 personalul silvic din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură şi al structurilor teritoriale cu specific silvic, personalul silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi al structurilor sale teritoriale, personalul silvic din cadrul ocoalelor silvice de regim autorizate, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române.”

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro