„Poveştile Dunării” -Expoziţie foto-documentară organizată la Palatul Brâncovenesc

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte găzduieşte, în perioada 18-28 iulie, expoziţia foto-documentară „Poveştile Dunării”, organizată de Asociaţia DAR DEVELOPMENT la Palatul din Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, judeţul Dâmboviţa.
În cadrul aceluiaşi proiect, „Povestiri balcanice – de la mozaic la vitraliu ” cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional în sesiunea I/2020, la aria Patrimoniu Cultural Material, Asociaţia DAR DEVELOPMENT, organizează la Memorialul Nicolae Grigorescu din satul Pitaru o expoziţie etnografică pe care va fi deschisă doar în zilele de 18 şi 19 iulie.
Va fi omagiat astfel pictorul Nicolae Grigorescu, care s-a stins din viaţă în 20 iulie, 1907, el s-a născut la Pitaru în 1832, iar în anul 2019 prin strădania autorităţilor locale a fost deschis Memorialul care îi poartă numele şi care adăposteşte o interesantă colecţie de artă.
Pictorul Nicolae Grigorescu a admirat şi a surprins în lucrările sale amestecul multietninc pe care l-a întâlnit în călătoriile sale, şi amintim numai câteva: peisaje cu sălaşuri de ţigani, evrei sau tineri turci care vând bragă în târgurile din Valahia sfârşitului de secol XIX. Expoziţia etnografică este realizată prin contribuţia unor colecţionari din judeţul Dâmboviţa, Bucureşti, a Asociaţiei Patrimoniu Artă şi Cultură pentru Tineret din Potlogi si Asociaţiei zAeDNO a bulgarilor din Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Începe a doua etapă a înscrierii copiilor în învăţământul primar

Astăzi începe a doua etapă a înscrierii copiilor în învăţământul primar, care se va încheie, potrivit calendarului aprobat de MEC, pe 31 iulie. În această perioadă este asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiţi, din diferite motive, conform […]