Posibilitatea amânării ratelor la bănci, prelungită cu o lună; rămâne în vigoare interdicţia debranşării de la utilităţi!

Guvernul a aprobat prelungirea cu o lună (până la 15 iunie) a posibilităţii de solicitare a amânării ratelor. Instituţiile de credit vor evalua cererile până la termenul limită. Suspendarea ratelor poate fi cerută o singură dată, şi este cuprinsă între o lună si 9 luni, fără a putea depăşi data de 31 decembrie 2020.
Pentru a beneficia de amânarea ratelor, solicitanţii să fie în situaţia în care banca nu le-a declarat scadenţa anticipată până la data de 30 martie 2020, inclusiv şi să nu fi înregistrat rate scadente restante, la data de 16 martie 2020, inclusiv.
Pe perioada stării de alertă se interzice deconectarea cetăţenilor de la serviciile de gaz, apă, electricitate.
Pe perioada stării de alertă, firmele româneşti vor putea solicita online eliberarea certificatelor de situaţie de urgenţă (CSU) pentru a putea obţine apoi ajutoarele de la stat, destinate societăţilor afectate de situaţia economică generată de criza coronavirus COVID-19 în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De la Finta în Italia? DÂMBOVIŢEANUL VALENTIN MIHĂILĂ AR PUTEA AJUNGE LA CAGLIARI

Dâmboviţeanul Valentin Mihăilă (20 de ani/1,77 m), atacantul Universităţii Craiova,a devenit prin evoluţiile sale unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din Liga 1.Componenent al reprezentativei de tineret, jucătorul care poate evolua şi în bandă, dar şi atacant de careu sau în spatele vârfului, a atras atenţia mai multor formaţii din […]