Published On: mar, aug. 29th, 2017

Pompierii dâmboviţeni au lucrat la foc automat în luna august

nichiduta.ro

În luna august a anului 2017, la nivelul zonei de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa, s-au produs 20 incendii.
Pe timpul incendiilor au fost protejate bunuri şi instalaţii în valoare de peste 1.078.500 lei şi sau produs pagube estimate la 312.000 lei. În urma acestor situaţii de urgenţă nu s-au înregistrat victime.
Aceste evenimente s-au datorat în special următoarelor împrejurări determinante: instalaţii electrice defecte (10), aparate electrice improvizate sau nesupravegheate (1), mijloace de încălzire nesupravegheate sau improvizate (1), jocul copiilor cu focul (1), alte împrejurări (1), fumat (2), foc deschis (2) şi acţiune intenţionată (3).
Ponderile surselor de aprindere se prezintă astfel: instalaţii electrice defecte 47%, aparate electrice improvizate sau nesupravegheate 5%, mijloace de încălzire nesupravegheate sau improvizate 5%, jocul copiilor cu focul 5%, alte împrejurări 5%, fumat 10%, foc deschis 10% şi acţiune intenţionată 13%.
După tipul proprietăţii 75% din totalul incendiilor au izbucnit la proprietăţi individuale (15 incendii), 20% în domeniul privat român sau străin (4 incendii) şi 5% în domeniul public sau privat al statului (1 incendiu).
La locuinţele şi anexele acestora, în luna august a anului 2017, s-au înregistrat 15 incendii, ce au produs pierderi materiale în valoare de aprox. 181.550 lei. Dintre acestea 13 au avut loc în mediul rural (86,7%), iar 2 în mediul urban (13,3 %).
În luna august 2017, Inspecţia de Prevenire a efectuat 42 de controale (efectuate pe timpul programului normal de lucru, în afara acestuia, precum şi în weekenduri şi sărbători legale): 9 la obiective de investiţii; 30 la instituţii/operatori economici; 3 la localităţi.
În urma controalelor s-au constatat: 61 de deficienţe, 1 deficienţă fiind soluţionată pe timpul controlului. Au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, din care: 6 de amenzi în cuantum de 5.000 lei şi 47 de avertismente.
A fost soluţionată 1 de petiţie primită de la cetăţeni în domeniul apărării împotriva incendiilor.
Pe timpul controalelor, cât şi în afara acestora, s-au desfăşurat 193 activităţi de sprijin şi îndrumare, asistenţă tehnică de specialitate: 31 pe segmentul avizare-autorizare, 162 pe segmentul prevenirii incendiilor, 160 pe timpul controalelor şi 2 altele decât cele pe timpul controalelor.
S-au executat 4 activităţi de verificare a respectării măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă cu prilejul desfăşurării unor activităţi cu public numeros (manifestări cultural-artistice, sportive, religioase, acţiuni de protest, vizite demnitari).
Pe linia informării preventive sau desfăşurat 16 activităţi specifice care vizează diseminarea către populaţie a măsurilor de prevenire, precum şi a modului de comportare ce trebuie urmat, atât premergător, pe timpul manifestării tipurilor de risc, cât şi posteveniment, în scopul preîntâmpinării apariţiei sau al diminuării efectelor tipurilor de risc asupra comunităţilor.
Pe linia activităţii de avizare şi/sau autorizare au fost emise 2 autorizaţii de securitate la incendiu(2 operatori economici) şi 6 avize de securitate la incendiu (Şcoala din satul Lazuri comuna Comişani,4 operatori economici şi Centrul Social pentru Persoane Vârstnice Pucioasa).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro