Pompierii damboviţeni au avut o săptămână de foc

In săptămâna 12 – 18 martie 2018, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la următoarele evenimente: 12 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, plante furajere etc.), un incendiu de vegetaţie, şase acţiuni pentru asigurare zonă, şapte acţiuni pentru asistenţă persoane, 12 acţiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei şi două acţiuni la alte situaţii de urgenţă (salvare animale).
Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 129 cazuri medicale.
Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, 18 controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor, trei controale pe linia avizării – autorizării,fiind aplicate 38 sancţiuni contravenţionale principale. Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.
Totodată, pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de informare preventivă.
ATENŢIE la sistemele de încălzire!
Având în vedere faptul că şi în această perioadă temperaturile sunt destul de scăzute, I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor sobe, aparate ori mijloace electrice de încălzire, să respecte următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
” Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a sobelor şi a coşurilor de fum – numai cu personal autorizat;
” NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia; ” NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
” Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare;
” NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
” Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa; ” NU adormiţi niciodată cu focul sau cu jarul aprins în sobă; ” Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi; ” NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile; ” Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi; ” NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

WEEKEND ÎN SIGURANŢA

Pentru că siguranţa cetăţenilor reprezintă o prioritate, poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pe parcursul weekendului, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care puteau afecta liniştea comunităţii. În zilele de 17 şi 18 martie a.c., poliţiştii din Dâmboviţa au acţionat, pe raza întregului judeţ, alături de celelalte structuri cu atribuţii în asigurarea […]