Pompierii cei mai pregătiţi din şase judeţe se întrec pe Stadionul „Eugen Popescu” Târgovişte

I.B.

pompieriIn perioada 01 – 03 iulie 2015, pe Stadionul „Eugen Popescu” Târgovişte se va desfăşura etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) de la localitaţi şi a Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) de la instituţiile publice şi operatorii economici, competiţia fiind organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa. Pentru această etapă a concursului, la linia de start, vor fi prezente echipajele ocupante ale locului 1 la etapa judeţeană din judeţele: Teleorman, Argeş, Giurgiu, Prahova, Bucureşti-Ilfov şi Dâmboviţa.Concursurile, care se organizează anual, au drept obiectiv: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, dar şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din specificul activităţii acestor servicii.
Programul competiţiei este următorul:
– Joi – 02 iulie, începând cu ora 09:30, desfăşurarea probei „Pista cu obstacole pe 100m”;
– Joi – 02 iulie, începând cu ora 15:00, desfăşurarea probei „Ştafeta 4x100m”;
– Vineri – 03 iulie, începând cu ora 08:15, desfăşurarea probei „Dispozitivul de intervenţie”;
– Vineri – 03 iulie, începând cu ora 12:00, festivitatea de premiere a echipajelor câştigătoare.
Organizarea şi desfăşurarea concursurilor va fi asigurată de o brigadă de arbitri numită de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul inspectoratelor judeţene/mun.Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, altele decât cele care au loturi participante în concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Accident aviatic simulat pe Lacul nr.3, în comuna dâmboviţeană Văcăreşti

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa a desfăşurat un exerciţiu cu forţe în teren în cazul unui accident de aviaţie civilă. Tema exerciţiului a fost: „Situaţie de urgenţă generată de prăbuşirea unei aeronave cu pasageri în mediu acvatic – Zona Lacurilor Brăteşti”. Exerciţiul a avut loc […]