Pomicultorii dâmboviţeni au tras o sperietură zdravănă

pomiDe la Direcţia pentru Agricultură Dâmboviţa am fost informaţi că nu sunt pagube însemnate după grindina căzută în ajunul Paştelui. Bucăţile de gheaţă au atins, pe alocuri, dimensiunile unui bob de mazăre, fiind afectaţi ceva mai mult cireşii, în proporţie de 10-15%. La plantaţiile de meri abia ce s-au scuturat florile şi, la ora actuală, nu pot fi cuantificate eventuale pagube.
în concluzie, pomicultorii au tras o sperietură zdravănă, dar trebuie repusă pe tapet o problemă rămasă fără răspuns. Anume, reglementarea posibilităţii de asigurare a livezilor şi culturilor agricole în general, ştiut fiind că asigu-ratorii nu acceptă să încheie poliţe pentru riscuri majore cum sunt îngheţul, grindina ori seceta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Indemnizaţie pentru bunici, o iniţiativă lăudabilă a Partidului Conservator

Grupul parlamentar al Partidului Conservator a pregătit, urmând să depună în scurt timp în Parlament, o propunere legislativă ce vizează modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind susţinerea concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copiilor, prin acordarea posibilităţii bunicilor de a beneficia de o sumă lunară pentru […]