Polițiștii și RAR au făcut ample controale in județul Dambovița

În urma unei razii organizate la nivel județean, polițiștii de la rutieră și ordine publică au constatat două infracțiuni, au aplicat peste 370 de sancțiuni contravenționale și au reținut 8 permise de conducere.
Pe parcursul a patru ore, polițiștii de la rutieră și ordine publică au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier. În cadrul raziei organizate, polițiștii au urmărit în special verificarea legalității transportului de persoane și a respectării normelor privind circulația pe drumurile publice.
Activitatea a avut ca scop reducerea riscului rutier și implicit creșterea gradului de siguranță în timpul deplasărilor pe drumurile publice din Dâmbovița, totodată, fiind verificat și modul în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 374 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 108.460 de lei. Dintre acestea, 330 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 20 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 12 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pan-demiei de COVID-19.
Astfel, 52 de conducători auto au fost sancționați pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 81 pentru neportul centurii de siguranță, 6 pentru transportul rutier al mai multor persoane decât numărul de locuri pe scaune prevăzut în certificatul de înmatriculare și 57 pentru defecțiuni tehnice la autovehicule.
Alte 37 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abaterile comise de bicicliști și 7 pentru abaterile pietonilor. De asemenea, polițiștii au reținut 8 permise de conducere, patru dintre acestea fiind pentru consumul de alcool la volan. La activitate au participat și reprezentanți de la Registrul Auto Român Dâmbovița.
Precizăm că polițiștii dâmbovițeni continuă acțiunile organizate pentru siguranța cetățenilor, aceștia fiind permanent la datorie și pregătiți să intervină ori de câte ori este necesar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE PSIHOACTIVE

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. -Serviciului Teritorial Ploiești, au efectuat 21 de percheziții domiciliare, în județele Prahova și Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. 100 de persoane vor fi conduse la sediul unității, […]