Published On: vin, mai 25th, 2018

Poliţiştii şi pompierii dâmboviţeni, oaspeţii prichindeilor de la Grădiniţa Nr. 8 „Rază de Soare” din Târgovişte

nichiduta.ro

Cum să devii poliţist sau pompier şi în ce fel se acordă primul ajutor, acestea au fost doar câteva dintre „lecţiile” pregătite pentru prichindeii de la Grădiniţa Nr. 8 „Rază de Soare” din Târgovişte în săptămâna de activităţi extraşcolare „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
Joi, pentru câteva zeci de minute, poliţiştii şi pompierii dâmboviţeni s-au aflat în mijlocul preşcolarilor şi cadrelor didactice, la Grădiniţa Nr. 8 „Rază de Soare” din Târgovişte.
Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmboviţa i-au încâ-tat pe grădinari cu lecţia de educaţie rutieră. Astfel, cei mici şi-au reamintit să traverseze strada doar pe zebră sau la culoarea verde a semaforului, să se asigure atunci când vor să traverseze, să nu alerge pe trecerea de pietoni şi să fie prudenţi la locul de joacă.
Poliţiştii au subliniat importanţa respectării regulilor de circulaţie şi le-au explicat copiilor că abaterile comise de pietoni reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.
Pompierii s-au simţit adevăraţi eroi în compania preşcolarilor
Şi pompierii au fost oaspeţii preşcolarilor. Astfel, în cadrul Programului „ŞCOALA ALTFEL”, pompierii din cadrul Detaşamentului Târgovişte au răspuns inviţaţiei făcute de Grădiniţa „Rază de Soare” din Târgovişte, deplasând un echipaj de intervenţie la grădiniţă. A fost o adevărată încântare atât pentru salvatori, cât şi pentru cei mici, care au devenit pompieri pentru o oră, demonstrând că au reale abilităţi pentru această nobilă profesie. O întâlnire plină de emoţie din care nu au lipsit pozele cu furtunul, casca şi „maşina de pompieri” şi, cum era de aşteptat, zecile de întrebări despre „Ce fac butoanele astea?” sau „Cum se porneşte sirena?”.
La final, după tradiţionala poză de grup, a fost rândul pompierilor să aibe o strângere de inimă la plecare, despărţindu-se cu greu de micuţii care, preţ de câteva minute, îi fac să se simtă adevăraţi eroi. Şi copiii chiar nu mint. Pompierii sunt unii dintre eroii lor.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro