Poliţiştii rutieri recomandă bicicliştilor să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, pentru a reduce gradul de implicare în accidente de circulaţie

Pe raza localităţilor Brezoaele şi Gherghiţeşti, s-au produs două accidente de circulaţie în care au fost implicaţi bici-clişti, soldate cu rănirea a două persoane.
Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că un bărbat de 43 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, deşi se afla sub influenţa alcoolului, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, rănindu-se.

Totodată, un alt bărbat, de 63 de ani, ar fi acroşat şi accidentat un pieton în timp ce se deplasa pe bicicletă, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cei doi biciclişti au fost testaţi cu aparatul etilotest, prezentând alcoolemii cu o valoare de 0.62 şi 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă bicicliştilor:

  • Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi pentru a celorlalte categorii de participanţi la trafic.
  • În situaţia în care aţi consumat alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă!
  • Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.
  • Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
  • Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.
  • Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este necesar să purtaţi o vestă reflectorizantă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Accident pe DJ 720A -sat Postârnacu, comuna Corneşti

La locul accidentului au fost găsite două victime, şoferii celor două camioane. Unul dintre şoferi era încarcerat, fiind extras dintre fiarele contorsionate, de către echipajele de pompieri şi predat echipajului medical de la SAJ. Acesta prezenta diferite traumatisme şi este suspect de fractură membru inferior. Cea de-a doua victimă care […]