Poliţiştii rutieri desfăşoară acţiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi

În contextul pregătirii noului an şcolar, începând de luni, la nivelul întregii ţări, poliţiştii rutieri desfăşoară acţiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulaţie, în vederea creşterii siguranţei rutiere.
Pe parcursul întâlnirilor dintre poliţişti şi şoferii de autovehicule pentru transport şcolar, se va verifica deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto. De asemenea, se va pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule.
Nu în ultimul rând, poliţiştii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităţilor de învăţământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia.
În situaţia în care vor fi constatate nereguli, poliţiştii vor aduce la cunoştinţa administratorului drumului public şi vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgenţă.
Acestea sunt câteva dintre activităţile desfăşurate premergător începerii noului an şcolar, poliţiştii continuând să deruleze acţiuni şi după debutul şcolii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiţii optime şi de siguranţă, atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţi şi profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNŢURI

ANUNŢURI