Poliţiştii rutieri continuă acţiunile pentru verificarea transportului de persoane şi de marfă

Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, au continuat să acţioneze în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
Astfel, poliţiştii au verificat legalitatea activităţii desfăşurate în domeniul transportului, prin controale privind valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a mijloacelor auto folosite pentru transportul persoanelor şi a atestatelor profesionale ale conducătorilor auto, eliberarea biletelor de călătorie, respectarea numărului de locuri prevăzute pentru respectivele autovehicule, existenţa şi valabilitatea licenţelor de transport şi traseu, tipul de transport efectuat, precum şi respectarea timpilor de odihnă şi conducere.
În cadrul acţiunilor, au fost controlate 205 autovehicule şi au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale.
8 conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie şi 12 ca urmare a neregulilor constatate în urma verificării documentelor.
Totodată, 6 şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 2 pentru defecţiunile tehnice constatate la autovehicule şi 18 pentru încălcarea altor norme rutiere.
De asemenea, poliţiştii au dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul unui autovehicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Amendate"cu flori şi mărţişoare de către poliţiştii rutieri

Ieri, de 1 Martie, prima zi de primăvară, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au ieşit în trafic pentru a le întâmpina cu flori şi mărţişoare pe conducătoarele auto. Echipele formate din poliţişti s-au aflat în principalele intersecţii din oraş, dar şi pe drumurile publice din judeţ. Sancţiunea mărţişor a fost însoţită de […]