Published On: mie, aug. 9th, 2017

Poliţiştii la datorie, astfel încât manifestările dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon să se desfăşoare în siguranţă

nichiduta.ro

Vineri, 11 august, în contextul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor fi prezenţi la datorie pentru asigurarea climatului de ordine publică.
Poliţiştii, sprijiniţi de jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţi I.S.U, vor derula activităţi suplimentare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult şi în spaţiile aglomerate, cu afluenţă de public.
Structurile angrenate vor avea misiunea de menţinere a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combaterea a furturilor, în special a celor din buzunare şi poşete, a cerşetoriei şi vagandajului, precum şi de asigurarea a fluenţei circulaţiei.
Pentru a nu fi implicaţi în evenimente negative, le recomandăm cetăţenilor să adopte un comportament responsabil, să manifeste vigilenţă, să aibă grijă de bunurile personale şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine.
De asemenea, vă recomandăm să nu consumaţi băuturi alcoolice pe stradă. Fapta constituie contravenţie şi totodată, alcoolul poate determina un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de la o banală ceartă se ajunge la loviri, vătămări sau chiar alte acte de mare violenţă. Consumând alcool în exces, veţi avea şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unui accident rutier sau a unei infracţiuni. Totodată, este recomandat că cetăţenii, indiferent de vârstă, să evite conflictele, iar în caz de urgenţă să apeleze gratuit numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro