Poliţiştii din Dâmboviţa, la datorie pentru o minivacanţă în siguranţă

În perioada 15-18 august a.c., 174 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost în stradă, zilnic, pe toată perioada minivacanţei prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Din totalul poliţiştilor, 130 sunt de la ordine publică, 27 de la rutieră şi 8 de la investigaţii criminale.
Pentru prevenirea faptelor antisociale şi intervenţia la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate zilnic 71 de patrule de siguranţă publică, cele mai multe fiind auto.
Efectivele din teren vor acţiona pentru siguranţa cetăţenilor care participă la evenimente sau manifestări religioase ori cultural-artistice şi pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier pe principalele artere din judeţ, îndeosebi pe tronsoanele spre/dinspre staţiunile turistice.
Structurile de poliţie transporturi vor patrula în trenurile de călători, cu precădere în cele care circulă spre staţiunile montane şi zonele de agrement, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.
De asemenea, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor acţiona pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care pun în pericol siguranţa rutieră prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Se vor folosi şi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului şi pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Le recomandăm tuturor cetăţenilor să adopte un comportament responsabil, să respecte normele de convieţuire socială şi regulile de circulaţie.
De asemenea, în cazul în care sunt martorul sau victima unei infracţiuni, le recomandăm să apeleze gratuit numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cel mai apropiat poliţist din teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Măsuri dispuse de IGSU, pentru buna desfăşurare a minivacanţei prilejuită de Sărbătoarea "Adormirea Maicii Domnului"

Pe toată durata minivacanţei de Sf. Maria, peste 4.600 de pompieri salvatori cu aproape 3.000 de mijloace tehnice au fost la datorie, pentru a asigura misiunile operative, la solicitările primite din partea cetăţenilor. Răspunsul la urgenţele medicale au fost asigurat, la nivel naţional, prin intermediul celor 295 echipaje de pompieri […]