Poliţiştii din Dâmboviţa continuă acţiunile pentru siguranţa pietonilor

politiaPoliţiştii de la rutieră şi ordine publică au continuat să acţioneze pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii angajaţi în traversarea drumurilor publice, precum şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor care traversează regulamentar strada.
Astfel, au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale pietonilor depistaţi în timp ce traversau strada prin locuri neper-mise. De asemenea, faţă de 14 conducători auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, precum şi cea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.
Recomandări pentru pietoni: – Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal (ZEBRA), prin dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, pentru pietoni.
– Înainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.
– Traversarea nu se face în fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axul drumului.
– Dacă se apropie de trecerea de pietoni autospecialele poliţiei, salvării sau pompierilor, aflate în misiune, nu traversaţi, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O corecţie financiară de 11 miliarde lei vechi poate bate la uşa primăriei Malu cu Flori

Noul primar al comunei dâmboviţene Malu cu Flori, Constantin Ion a ieşit public într-o conferinţă de presă unde a făcut o scurtă prezentare a situaţiei în care se află localitatea pe care o conduce din data de 5 iunie 2016. La unele capitole lucrurile stau cât de cât bine, însă […]