Poliţiştii din Dâmboviţa au organizat activităţi circumscrise acţiunii TRUCK&BUS

In perioada 15-21 octombrie a.c., poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse, în special, pe fondul nere-spectării prevederilor legale de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri şi persoane.
Activităţile din teren s-au concentrat pentru depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.
Astfel, în atenţia poliţiştilor au fost autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Au fost verificate, în total, 902 autovehicule, iar în cazul a 217 au fost constatate nereguli.
47 de conducători auto au fost amendaţi pentru exces de viteză, 2 pentru şofat sub influenţa alcoolului şi 129 pentru neportul centurii de siguranţă.
Pentru lipsa documentelor prevăzute de lege au fost applicate 55 de sancţiuni contravenţionale, iar 52 pentru nereguli privind aparatul tahograf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PERSOANE, MAŞINI ŞI DOCUMENTE CĂUTATE LA NIVEL INTERNAŢIONAL, GĂSITE PRIN COOPERARE SCHENGEN

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 761 de persoane, 102 autovehicule şi 50 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. În perioada 12 – 19 octombrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 434 de […]