Poliţiştii din Dâmboviţa au demarat o campanie de prevenire a furturilor din autovehicule

Structura de prevenire a criminalităţii şi poliţiştii de proximitate de la Poliţia Municipiului Târgovişte au organizat o campanie de conştientizare şi responsabilizare a posesorilor de autoturisme, pentru prevenirea furturilor din autovehicule. Pornind de la premisa că există situaţii care pot favoriza producerea unei infracţiuni şi că, printr-o conduită preventivă, se poate reduce considerabil gradul de victimizare, poliţiştii au stat de vorbă cu cetăţenii, le-au prezentat sfaturi utile şi le-au înmânat materiale cu recomandări.
Sfaturi utile ale poliţiştilor:
– Eliminaţi pe cât posibil tentaţia! Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie etc.), care să-i atragă pe hoţi.
– Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, vă recomandăm ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.
– Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiţi doar pentru câteva secunde, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideţi complet toate geamurile.
– Instalaţi un sistem de alarmă pe autoturism. Vă este folositor şi împotriva furtului autoturismului.
– Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.
– În situaţia în care autoturismul dumneavoastră a fost spart, anunţaţi de îndată Poliţia! Nu atingeţi autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe poliţişti către autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Razie pe trenuri şi în gări

In ultima săptămână, poliţiştii de la transporturi au acţionat în peste 1.000 de staţii de cale ferată, şi trenuri de călători, pentru menţinerea siguranţei transporturilor. În perioada 25 – 31 august 2018, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale […]