Poliţiştii de la rutieră au aplicat 563 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 145.790 de lei

Poliţiştii de la rutieră au organizat o razie pentru prevenirea faptelor antisociale, creşterea gradului de disciplină în trafic şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
În urma activităţilor din teren, poliţiştii au constatat o infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 563 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 451 în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Din totalul acestora, 102 au fost pentru neportul centurii de siguranţă, 67 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 31 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil şi 46 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.
Alte 69 de sancţiuni au fost aplicate pentru indisciplina bicicliştilor, 24 pentru abaterile comise de pietoni şi 10 pentru abaterile comise de conducătorii atelajelor hipo.
De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere, din care 2 pentru încălcarea normelor privind acordarea priorităţii de trecere, 4 pentru depăşiri neregulamentare şi 1 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h. Totodată, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI ŞI SĂNĂTĂŢII

În primele şase luni ale anului 2020, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au indisponibi-lizat, în cadrul unei ample acţiuni desfăşurate la nivel naţional, peste 500 de tone de substanţe periculoase, deşeuri periculoase şi produse pentru protecţia plantelor.Astfel, poliţiştii au efectuat 1.398 de controale (1.329 la persoane juridice şi […]