Published On: mie, Aug 9th, 2017

Poliţiştii dâmboviţeni veghează la siguranţa copiilor

Mai sunt câteva săptămâni până la începutul anului şcolar şi pentru a se bucura pe deplin de vacanţă, poliţiştii le recomandă copiilor să dea dovadă de responsabilitate:
– Dacă plecaţi în drumeţii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte!
– Nu consumaţi substanţe interzise sau băuturi alcoolice, efectele acestora sunt nocive pentru organism! Evitaţi frecventarea locurilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc! – Atunci când mergeţi în localuri de alimentaţie publică sau de devertisment, nu vă afişaţi în mod excesiv cu bijuterii sau cu alte bunuri însemnate.
– Nu oferiţi mobilul unei persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent.
– Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă.
– Atenţie la lumea virtuală! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră.
– Nu dezvăluiţi parolele personale altor persoane, nici măcar prietenilor apropiaţi, în caz contrar adresa dumneavoastră de e-mail poate fi folosită pentru a trimite mesaje jignitoare sau spam în numele vostru.
– Nu vă întâlniţi cu persoane cunoscute pe internet.
– Nu acceptaţi bunuri, chiar şi produse alimentare, de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!
– Nu vă împrieteniţi cu persoane care manifestă un comportament deviant şi nu intraţi în anturaje dubioase!
– Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate, ferite de circulaţia vehiculelor.
– Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului! Asiguraţi-vă temeinic înainte de a traversa!
– Respectaţi regulile de circulaţie şi adoptaţi un comportament responsabil astfel încât vacanţa de vară să fie lipsită de evenimente negative.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>