Poliţiştii dâmboviţeni sunt în stradă pentru siguranţa traficului rutier şi a cetăţenilor

0 0

In condiţii meteo extreme – ger puternic, viscol şi căderi de zăpadă, peste 280 de poliţişti şi 166 de autospeciale de poliţie sunt la datorie, pentru siguranţa traficului rutier şi a cetăţenilor.
Efectivele poliţiei sunt pregătite să acţioneze pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi acordarea sprijinului necesar autorităţilor locale şi persoanelor aflate în dificultate din cauza fenomenelor meteo periculoase.
Atragem atenţia cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive pe durata deplasărilor pe drumurile publice precum şi importanţa respectării semnificaţiei indicatoarelor rutiere sau indicaţiilor poliţiştilor rutieri.
Totodată, este necesar să păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de celelalte vehiculele, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frânaţi sau să viraţi brusc şi să utilizaţi, cu precădere, frâna de motor.
Folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.
De asemenea, verificaţi nivelul uleiului, combustibilul, antigelul şi lichidul de parbriz.
Nu uitaţi! Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târaovişte. Autorităţile au asigurat condiţii de trafic rezonabile în oraş

Ieri dimineaţă, Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, a prezentat măsurile dispuse pentru înlăturarea efectelor ninsorii destul de însemnate cantitativ din ultimele zile. A fost pus în practică planul întocmit pentru astfel de situaţii şi s-a acţionat permanent cu tot efectivul de salariaţi disponibil şi cu utilajele din dotare: „Am început […]