Published On: lun, mart. 19th, 2018

Poliţiştii dâmboviţeni au stat cu ochii pe centura de siguranţă

nichiduta.ro

Peste 1500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate, în ultimele patru zile.
Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, au continuat acţiunile pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor de la normele privind circulaţia pe drumurile publice, îndeosebi a celor privind obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, a dispozitivelor de retenţie omologate şi a căştilor de protecţie.
În atenţia poliţiştilor au fost şi conducătorii auto care folosesc neregulamentar telefonul mobil.
Activităţile se înscriu în calendarul Campaniei preventive „SEATBELT”, desfăşurate pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).
În ultimele patru zile, poliţiştii au verificat 5.579 de autovehicule şi au aplicat 3.917 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.526 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 181 pentru utilizarea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul
„handsfree”.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro