Published On: mar, dec. 5th, 2017

Poliţiştii dâmboviţeni au demarat acţiunea „Foc de artificii”

nichiduta.ro

In această perioadă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa desfăşoară activităţi pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice derulate de persoanele fizice şi juridice.
Potrivit prevederilor legale, este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a obiectelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului. Anul trecut, în sezonul rece, în cadrul acţiunilor organizate pe această linie, poliţiştii au identificat 39 de persoane fizice şi juridice care desfăşurau activităţi cu obiecte pirotehnice, deşi erau neautorizate.
De asemenea, poliţiştii au constatat 44 de infracţiuni la Legea 126/1995 rep., şi au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 220 de kilograme de articole pirotehnice deţinute sau comercializate fără drept.
O atenţie deosebită a fost acordată deţinerii şi mânuirii de articole pirotehnice de către copii şi tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceştia ar putea fi implicaţi, poliţiştii au desfăşurat activităţi de informare în unităţile de învăţământ din judeţ.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro