Poliţiştii dâmboviţeni au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la 216.685 de lei

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost la datorie şi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Au fost organizate 6 acţiuni punctuale şi s-a intervenit la 201 evenimente, dintre care 174 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă
112.
Au fost sesizate 42 de infracţiuni, dintre care 29 contra persoanei, iar pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la 216.685 de lei.
De asemenea, pentru încălcarea normelor rutiere, poliţiştii au reţinut 38 de permise de conducere şi au retras 18 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care încalcă limita legală de viteză, cât şi pentru reducerea gradului de victimizare prin accidentele de circulaţie. În urma activităţilor din teren, poliţiştii au aplicat 95 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 79 pentru exces de viteză, şi au reţinut 24 permise de conducere, 22 dintre acestea pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.
De asemenea, în cursul nopţii de 27 spre 28 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român

Dâmboviţa, au acţionat pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor şi motocicletelor, cât şi pentru reducerea riscului rutier.
Astfel, au fost verificate 61 de autovehicule si 5 motociclete, iar pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.745 de lei.
Din totalul sancţiunilor, 14 au fost aplicate pentru defecţiunile tehnice constatate, iar alte 3 pentru modificările neomologate aduse autovehiculelor. Totodată, ca măsură complementară, poliţiştii au retras 9 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sub aburii alcoolului şi fără permis pe şoselele din Dâmboviţa

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au întocmit dosare penale pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Astfel, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani, au fost depistaţi în timp ce conduceau autovehicule, deşi se aflau […]