Published On: mar, sept. 12th, 2017

Poliţiştii damboviţeni alături de elevi, la începutul noului an şcolar

nichiduta.ro

192 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.
Astfel, 145 de poliţişti de ordine publică, 15 de la rutieră, 17 de la investigaţii criminale şi 11 efective de la alte structuri, sprijiniţi de structura de prevenire, au fost fi prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ.
De asemenea, în aceste zile, poliţiştii intensifică activităţile educativ-pre-ventive şi de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licenţierii, existenţei inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă obligatorie.
Pentru ca noul an şcolar să înceapă şi să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.
Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.
De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.
Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.
Pentru evitarea comportamentelor de risc vic-timal sau infracţional şi prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa le urează tuturor mult succes în noul an şcolar şi îi asigură pe elevi, părinţi şi profesori că poliţiştii sunt la datorie pentru siguranţa lor!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro