Polițiștii dâmbovițeni, alături de elevi, la începutul noului an școlar

0 0

Pe parcursul zilei de 13 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județ, pentru un început în siguranță al noului an școlar.
Fiecare unitate de învățământ a fost inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestră ale Poliției, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.Polițiștii biroului de siguranță școlară se vor deplasa la sediul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea relaționării cu conducerea acestora și cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc sau vulnerabili. De asemenea, polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ. Polițiștii dâmbovițeni au intensificat și activitățile privind verificarea vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie și respectării normelor de protecție privind răspândirea virusului Covid-19.
Totodată, vor fi controlate și unitățile economice din zona adiacentă unităților de învățământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.
Pentru prevenirea evenimentelor negative și evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracțional, polițiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventiv-educative.
Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare și să intervină ori de câte ori este nevoie.
IPJ Dâmbovița transmite tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și succes!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ATENȚIE, începând cu 15.09.2021, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ din Dâmbovița

Situația epidemiologică din județul Dâmbovița, generată de virusul SARS-CoV-2, respectiv tendința de aglomerare în locurile intens circulate și nerespectarea distanței între persoane, care a condus la creșterea numărului de cazuri, 247 de cazuri confirmate în ultimele 7 zile, fiind un risc epi-demiologic ridicat. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dámbovița […]