Polițiștii au reținut 38 de permise de conducere, dintre care 25 au fost pentru circulația cu viteză excesivă

Pe parcursul a 5 ore, în intervalul orar 13:00-18:00, pe raza județului Dâmbovița, a fost organizată o acțiune cu efective mărite la care au participat polițiști de la Serviciile Rutiere din județele Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Argeș, Ilfov, Teleorman și Brașov.
Acțiunea a vizat creșterea gradului de siguranță în trafic, aceasta fiind organizată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Alături de polițiști, la controalele din trafic, au participat și reprezentanți de la Registrul Auto Român.
Astfel, în cadrul acțiunii au fost verificate 837 de autovehicule, au fost constatate 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au fost aplicate 605 sancțiuni contravenționale.
Din totalul sancțiunilor aplicate, 572 au fost pentru încălcarea prevederlor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Cele mai multe sancțiuni, 299, au fost pentru nere-spectarea regimului legal de viteză, totodată, fiind constate și 29 de defecțiuni tehnice alte autovehiculelor.
Alte 45 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abaterile comise de pietoni, bicicliști și căruțași.
De asemenea, polițiștii au reținut 38 de permise de conducere, dintre care 25 au fost pentru circulația cu viteză excesivă, 8 pentru neacor-darea priorității de trecere pietonilor și 2 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire. Totodată, polițiștii au retras 22 de certificate de înmatriculare și două seturi plăcuțe cu număr de înmatriculare, iar în cazul a două autovehicule s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prea devreme, mult prea devreme...

Vine un moment în viață când, fără să vrei, constați că plecarea definitivă dintre noi a unui OM lasă un gol imens pe care nu poate nimeni să-l umple pentru simplu fapt că ceilalți nu reușesc să ajungă la același nivel valoric cu acesta.Ghiorghi Zotic a fost un excelent om […]