Published On: lun, ian. 20th, 2020

Poliţiştii au periat judeţul Dâmboviţa

nichiduta.ro

Poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe raza întregului judeţ.
În urma acţiunilor din teren, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni şi au aplicat 736 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 224.830 de lei.
Cele mai multe amenzi, 664, au fost aplicate pentru nerespectarea

prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, din care 242 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 155 pentru neportul centurii de siguranţă de către conducătorii auto, 6 pentru depăşiri neregulamentare, 20 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege şi 32 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil în timpul şofatului.
Alte 102 sancţiuni
contravenţionale au fost aplicate

bicicliştilor, iar 38 pietonilor, ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
De asemenea, au fost reţinute 40 de permise de conducere, dintre care 22 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 7 pentru neacor-darea priorităţii de trecere pietonilor şi 6 pentru depăşiri prin locuri nepermise.
Totodată, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare şi retrase 2 seturi de plăcuţe de înmatriculare. În cazul unui autovehicul, s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare.
Poliţiştii de la Serviciul Rutier au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale operatorilor de transport de mărfuri şi per

soane, iar în cazul unui autovehicul au dispus şi măsura suspendării dreptului de utilizare.
Un bărbat este cercetat de poliţişti după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar altul, conducând un autovehicul a cărei autorizaţie de circulaţie provizorie era expirată.
Pe numele unui bărbat din Buciumeni, poliţiştii au întocmit un dosar penal întrucât l-au depistat la volanului unui autoturism pe drumul naţional 71, în afara localităţii Brăteşti, deşi avea suspendat dreptul de a şofa.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro