Poliția Rutieră Dâmbovița recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă

0 0

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.
Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranță, măriți distanța în mers între vehicule pentru a putea opri autovehiculele în condiții de siguranță.
Purtați centura de siguranță și utilizați doar sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule.

Pentru a nu vă fi distrasă atenția, nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.
Efectuați fiecare manevră doar după ce v-ați asigurat temeinic și acordați prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor care au acest drept.
Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!
Nu uitați, este interzis să conduceți autovehicule dacă vă aflați sub influența alcoolului.
Reamintim conducătorilor auto și faptul că în sezonul rece este necesar să își echipeze corespunzător autovehiculele având în vedere prevederile Codului Rutier privind utilizarea oblig
atorie a anvelopelor de iarnă atunci când drumul public este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.
Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauție, pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi și să manifeste întotdeauna responsabilitate și atenție atunci când traversează strada. De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Șase persoane au fost rănite într-un accident pe DN61, pe raza comunei Corbii Mari

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găesti au fost sesizați cu privire la faptul că s-a produs un accident rutier. Din primele cercetări a reieșit ca un bărbat, în vârstă de 51 ani, în timp ce se deplasa cu un autoturism, pe strada Crizantemelor, din localitatea Corbii Mari, ar fi intrat […]