Poliţele RCA se vor scumpi din 2021, în funcţie de tipul de asigurare încheiată

Poliţele RCA se vor scumpi din 2021, în funcţie de tipul de asigurare încheiată, vechimea maşinii şi în funcţie de asigurat, respectiv persoană fizică sau persoană juridică. Brokerii de asigurări anunţă că preţul poliţelor RCA se va majora cu 15 procente după ce vor intra în vigoare modificările dorite de Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Mai mult decât atât, ASF vrea ca decontarea directă să devină obligatorie. Ce înseamnă acest lucru? În cazul unui accident, păgubitul îşi va lua banii de la firma la care el are asigurarea şi nu de la asiguratorul şoferului vinovat.
Daniel Apostol, purtător de cuvânt Autoritatea de Supraveghere Financiară, spune că această propunere a venit ca urmare a faptului că în România sunt foarte multe cazuri în care şoferii văd că poliţa RCA pe care le-a dat-o făptaşul nu acoperă dauna.
„Există astăzi decontarea directă ca soluţie voluntară, nu obligatorie, contra unui tarif suplimentar, cineva poate să-şi pună în portofoliul unei poliţe RCA şi această decontare directă”,
Potrivit acestuia, problema este că lumea dă fuga la piaţă de unde cumpără cea mai ieftină poliţă RCA, însă, cel mai adesea, acest tip de poliţe nu acoperă în totalitate plata daunelor în ser-vice-uri şi aşa încep problemele pentru consumatori. Sfatul lui Daniel Apostol pentru şoferi este să se gândească bine atunci când cumpără o poliţă RCA pentru că preţul mic nu este niciodată o garanţie pentru un serviciu bun.
De asemenea, conducătorii auto, dacă se tem că vor plăti puţin mai mult la achiziţionarea unei poliţe RCA, ar trebui să se gândească şi la situaţia când vor deveni victime în trafic „şi atunci, acest puţin mai mult la o achiziţie de RCA cu decontare directă, s-ar putea să fie soluţia salvatoare când vor avea de acoperit dauna”, a declarat Daniel Apostol, purtător de cuvânt Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un bărbat de 49 ani a fost reţinut de poliţişti, pentru săvârşirea infrcţiunilor de violenţă în familie şi distrugere

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare au fost sesizaţi de o femeie, cu privire la faptul că a fost alungată din locuinţă, împreună cu copilul, de către concubinul sau.Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde, la poarta locuinţei, au identificat femeia de 49 de ani, din […]