Published On: lun, mart. 5th, 2018

Poleiul şi ceaţa îşi fac simţită prezenţa şi pe drumurile din Dâmboviţa

nichiduta.ro

Potrivit unor atenţionări now-casting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM),ceaţa şi poleiul îşi fac simţită prezenţa şi în judeţul Dâmboviţa. Având în vedere posibilitatea apariţiei poleiului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă şi să adopte o manieră preventivă de condus.
Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
În timpul călătoriei, nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.
Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceţi, chiar şi pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.
De asemenea, trebuie să manifestaţi atenţie sporită pe toată durata deplasării, în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate sau la intrările şi ieşirile de pe poduri.
Se recomandă evitarea depăşirilor care, în condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, se dovedesc extrem de periculoase.
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele.
De asemenea, recomandăm pietonilor să evite, pe cât posibil, utilizarea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro