Podul peste râul Ialomiţa pe DJ 711E, de la Ibrianu, un pericol

Podul peste râul Ialomiţa pe DJ 711E, de la Ibrianu, un pericol iminent, iar dacă constructorul nu va urgenta lucrările şi totodată nu se va respecta restricţia de circulaţie impusă autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, se poate produce inclusiv o tragedie.
De ani buni, podul este într-o stare din ce în ce mai avansată de degradare, inclusiv la structura de rezistenţă, iar ploile abundente din ultimele zile au afectat şi mai mult podul. Culmea ironiei este că acest pod ar fi trebuit să fie în plin proces de reabilitare şi modernizare, însă constructorul a lucrat „din joi în Paşti”. Acest pod a fost prins într-un proiect de reabilitare şi modernizare, scos la licitaţie de autorităţile judeţene în data de 23.06.2019 care se intitulează: „Pod pe DJ 711E, km 3+680 peste râul Ialomiţa la Ibrianu, judeţul Dâmboviţa, cu valoarea estimată a lucrărilor de execuţie de 8.320.512,64 lei fără TVA”, şi care a fost atribuit constructorului în data de 3 aprilie 2020. Constructorul se pare că nu şi-a făcut treaba, iar localnicii sunt disperaţi pentru că iau în calcul consecinţele pe care le-ar putea avea continuarea deteriorării podului din cauza ploilor abundente, faptul că nu există rute ocolitoare rapide pe care oamenii din Corneşti să le poată utiliza pentru a ajunge în zona de câmp unde au recoltele, în cazul în care ar rezulta necesitatea închiderii circulaţiei pentru toate categoriile de vehicule.


Zilele trecute din cauza inundaţiiilor, pe pod nu s-a putut circula, formându-se şi nişte cratere, lucru pe care l-am semnalat într-un material de presă. Ceea ce este mai grav, unii şoferi de tir, care nu cunosc zona şi folosesc GPS-ul, ajung cu autotrenul la acest pod încercând să-l tranziteze.
Primarul comunei Corneşti, Radu Stancu face un apel să se respecte restricţia de circulaţie impusă autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone.
Pentru a vedea cum stau lucrurile ne-am deplasat la podul peste râul Ialomiţa pe DJ 711E, de la Ibrianu. Dacă până luni, constructorul a uitat cu desăvârşire să-şi trimită oamenii la lucru, iată că astăzi, ce să vezi, câţiva muncitori lucrau la pod. Sperăm că, în ceasul al nouălea, constructorul va trece la treabă şi în cel mai scurt timp, noul pod va prinde contur, iar coşmarul locuitorilor din Corneşti va lua sfârşit.
Până una alta, podul de Ibrianu, teoretic un pod, în realitate sunt nişte scânduri înşirate printre care se vede apa învolburată a râului Ialomiţa, singurul punct de trecere, cel mai rapid între Corneşti şi Bilciureşti, străbătut de zeci de vehicule zilnic, risca să se prăbuse-ască în orice moment.
Constructorul trebuie să urgenteze lucrările şi să nu mai bată pasul pe loc. Vom urmări cu atenţie evoluţia lucrărilor la podul de la Ibrianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Vinerea Verde" la CJ Dâmboviţa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea, a preferat un mod de deplasare verde către locul de muncă, alegând o trotinetă electrică.Luciana Cristea, vicepreşedinte CJD: „Am renunţat la maşină nu doar astăzi, pentru că este „Vinerea Verde”, ci voi continua să merg în acest fel şi în zilele următoare. Îi încurajez […]