PNL ia ALDE la remorcă

0 0

Cu imaginea bine șifonată după scandalurile din toamna trecută și credibilitatea puternic erodată după doi ani de guvernare în pandemie, PNL caută să strângă rândurile și flutură steagul sub care speră să adune toate formațiunile politice de dreapta. S-a vorbit mult timp despre o fuziune cu PMP dar, oarecum surprinzător, primele negocieri în perspectiva unei fuziuni vor fi cu cei de la ALDE.  Este una dintre deciziile luate  marți  în Biroul Politic Național (BPN) al partidului teoretic condus de Florin Cîțu.

Pe acest subiect, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe,  a precizat că Dan Vîlceanu va conduce,  echipa de negociere cu ALDE, echipă din care nu vor lipsi Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma şi Gheorghe Falcă.

Reamintim că Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a fost înființat în iunie 2015, prin fuziunea Partidului Liberal Reformator cu Partidul Conservator, fiind condus de către Călin Popescu Tăriceanu.

 În urma alegerilor legislative din 2016 ALDE a reușit să intre în Parlament și a intrat la guvernare alături de PSD. În octombrie 2020, ALDE și Pro România au anunțat că vor fuziona pentru a candida împreună la alegerile parlamentare. După decizia de a fuziona, Călin Popescu Tăriceanu și alți membri ai ALDE au demisionat din partid.

Cele două partide au candidat împreună la alegerile legislative din decembrie 2020, dar nu au reușit să atingă de pragul de 5% pentru a intra în Parlament.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIZITĂ IMPORTANTĂ PENTRU ORGANIZAREA MONDIALULUI DE 3X3 ÎN ROMÂNIA

Secretarul general al Federatiei Internationale de Baschet, Andreas Zagklis, impreuna cu reprezentantul pentru relatii externe al forului international, Michel Filliau, au efectuat, astazi, o vizita de lucru in tara noastra. A fost prima vizita oficiala pe care conducatorul executiv al forului mondial a efectuat-o la unul dintre cei opt membri […]