Published On: lun, iul. 24th, 2017

PNL atacă la CCR o decizie controversată a Guvernului Peste un milion de români, afectaţi

nichiduta.ro

Partidul Naţional Liberal va sesiza săptămâna viitoare Avocatul Poporului privind recenta ordonanţă simplă a guvernului prin care sunt stabilite cotele pentru CAS şi CASS, a declarat sâmbătă la Arad preşedintele PNL, Ludovic Orban.
„Vom sesiza săptămâna viitoare Avocatul Poporului pentru a ridica o excepţie de neconstituţionalitate, pentru că este adevărat că în legea de abilitare a guvernului, acesta a primit dreptul de a emite acte normative cu valoare de lege în domeniul fiscal, dar Codul Fiscal este o lege organică şi, potrivit Constituţiei, o lege organică nu poate fi modificată prin ordonanţă simplă, ci poate fi modificată numai prin ordonanţă de urgenţă. Or, guvernul nu a adoptat ordonanţă de urgenţă, pentru că dacă ar fi adoptat ordonanţă de urgenţă era obligat să convoace parlamentul, ci a adoptat o ordonanţă simplă, adică un act normativ cu un rang mai slab decât ordonanţa de urgenţă”, a susţinut liderul liberal, Ludovic Orban. (M.C.)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro