Published On: joi, mart. 7th, 2013

PNL are un nou membru: Mihai Stănişoară, fost prim-vicepreşedinte PDL

nichiduta.ro

mihai stănişoarăFostul prim-vicepreşedinte PDL, Mihai Stănişoară, proaspăt membru PNL, susţinea, în data de 18 octombrie 2012, că liderul liberal Crin Antonescu îşi elimină şi şantajează adversarii din partid, terorizându-şi colegii de idealuri politice. în data de 30 octombrie 2012, Stănişoară recidivează, declarând că Antonescu este „cel mai caraghios şi ridicol român”. în data de 6 martie 2013, acelaşi Stănişoară declara mândru că a trecut la liberali: „Sunt un om care nu se uită cu mânie în trecut, ci priveşte cu speranţă şi încredere în viitor. Am luat astăzi (n. red.: miercuri 6 martie) decizia de a intra în echipa PNL după o chibzuinţă intensă. Singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politic dreapta în România este PNL”. în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, organizată de PNL, unde Stănişoară anunţa virajul politic spre valorile morale ale liberalilor, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, cel ce fusese descris atât de plastic de către recent fostul democrat-liberal, a spus că va cere BPC şi Delegaţiei Permanente a partidului ca Mihai Stănişoară să ocupe funcţia de vicepreşedinte PNL cu atribuţii în domeniul politicilor privind securitatea naţională. Antonescu a precizat că aceasta este o decizie a sa, Mihai Stănişoară necerând o funcţie în PNL. De asemenea, liderul PNL a precizat că în moţiunea adoptată la recentul congres al liberalilor se vorbeşte explicit despre apelul către personalităţi şi grupuri cu orientare de dreapta. Crin Antonescu, om cu educaţie aleasă, a spus că Mihai Stănişoară este „un om de dreapta”, o persoană pe care orice partid ar dori s-o aibă în rândurile sale, acesta având o vastă şi importantă experienţă într-un domeniu de competenţă politică specială. Activitatea politică a lui Mihai Stănişoară a fost presărată cu câteva etape importante: a fost ales ca deputat de Mehedinţi pe listele PD, legislaturile 2000-2004 şi 2004- 2008, a fost senator din partea PDL în legislatura 2008-2012, iar la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Mihai Stănişoară a obţinut un nou mandat de deputat de Mehedinţi. în data de 15 martie 2007, Stănişoară a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, îndeplinind şi funcţia de membru în CSAT, iar din 22 decembrie 2008 a îndeplinit funcţia de ministru al apararii naţionale în guvernul Emil Boc. Dar ceea ce este cu adevărat un mare câştig pentru PNL este faptul că Mihai Stănişoară era un apropiat al lui Vasile Blaga. în PDL, acesta a ocupat, pe rând, funcţia de preşedinte al filialei Mehedinţi, secretar executiv al Biroului Permanent Naţional al partidului, iar din 2012, când a susţinut moţiunea lui Vasile Blaga, a fost răsplătit cu funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL.
La aflarea veştii despre step-ul politic al lui Stănişoară, democrat-liberalul Teodor Baconschi a declarat, ieri, că nu este o supriză trecerea acestuia la PNL, deoarece „drumul trădării” a fost deschis de Sorin Frunzăverde. în schimb, demo-crat-liberalul Radu Berceanu a fost ceva mai dur în declaraţii, spunând că plecarea lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL nu reprezintă o mişcare politică, ci o trădare politică, afirmând că în felul acesta PDL s-a mai „curăţat de un gunoi”. Cam multe gunoaie are PDL-ul, dar se poate consola cu ideea că nu este singurul partid politic românesc ce are printre alte funcţionalităţi sociale, economice, cultural-culturnice, financiare şi pe aceea de aspirator de deşeuri morale.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro