Published On: vin, apr. 12th, 2019

PLOAIA, INAMICUL DIN TRAFIC

În zilele cu ploaie, străzile sunt mai aglomerate. Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă oferă o vizibilitate foarte bună. Este necesar ca ştergătoarele şi instalaţia de climatizare să funcţioneze perfect.
Asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea unei manevre în trafic!
Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit. Nu frânaţi brusc!
Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule!
Nu îngreunaţi traficul şi nu obstrucţionaţi vizibilitatea prin opriri sau staţionări în locuri nepermise.
Evitaţi să parcaţi autoturismele în dreptul copacilor, mai ales pe vreme rea.
În cazul rămânerii în pană, pe timp de ploaie, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>