Published On: joi, nov. 2nd, 2017

Plăţi în cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

nichiduta.ro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa a informat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna octombrie s-au depus cererile de plată aferente ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru perioada iulie – septembrie 2017.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2017 au depus cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formula-risticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare. În perioada 2017 – 2020, diferenţa dintre rata accizei standard, calculată prin actualizarea nivelului prevăzut în coloana 4 din anexa nr. 1 la titlul VIII „Accize şi alte taxe speciale” din Legea nr. 227/2015, cu completările ulterioare, potrivit art. 342 alin. (2) – (4) din acelaşi act normativ, şi rata accizei reduse prevăzută la alin. (2) se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.
Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru, iar pentru perioada iulie-septembrie au depus cereri 158 de fermieri dâmboviţeni.
De asemenea, în luna octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a făcut plăţi în valoare de 1.310.853 lei pentru cei 221 de fermieri care au solicitat ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în trimestrul al doilea 2017.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro