PIRAMIDA ENERGETICA a Sfinxului, 28 noiembrie

Date:

SE APROPIE momentul PIRAMIDEI ENERGETICE a Sfinxului, 28 noiembrie, Munții Bucegi, legenda spune că la apus, la ora 16:45 fix, soarele se întâlnește cu Sfinxul și formează o piramidă de energie și lumină. Despre zona Sfinxului, de altfel, există o întreagă mitologie, potrivit căreia acolo s-ar afla o gură de rai și o rețea secretă de tuneluri
Oameni din toată lumea vin la Sfinxul din Bucegi, puterea incredibilă a piramidei formate la apusul soarelui pe data de 28 noiembrie a ajuns la urechile oamenilor din întreaga lume.
Acești oameni veniți din toate colțurile lumii, spun că se simt mult mai bine după călătoria pe platoul Bucegi. Astfel, oamenii cred cu adevărat în forța miraculoasă a piramidei formtă la apusul soarelui pe platoul munților Bucegi și se roagă în liniște pentru sănătate.
Începând cu anul 2013 în ziua de 28 noiembrie, s-a constatat o prezență tot mai mare a turiștilor, de ziua Sfinxului din Bucegi. Sfinxul din Munții Bucegi este un megalitantropomorf situat la 2216 m altitudine, în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.
Siguranța dumneavoastră trebuie pusă pe primul loc.
Informați Serviciul Salvamont cu privire la traseul pe care îl veți urma și cereți sfaturi de drumeție.
Au fost cazuri în care turiștii au rămas blo-cați pe munte din cauză că au ignorat avertizările Salvamont. Misiunile de salvare în astfel de condiții sunt foarte dificile.
Dacă totuși este necesar să ajungeți de Ziua Sfinxului pe Platoul Bucegi, pregătiți-vă ascensiunea în cele mai mici detalii.
Încălțăminte

  • nu folosiți pentru ascensiune bocanci de oraș, după câteva ore de mers prin zăpadă, aceștia vor ceda. Veți pierde căldură și vă veți uda la picioare, după care se vor instala degerăturile. Talpa bocancilor de oraș nu vă va asigura aderență suficientă pentru deplasarea prin zăpadă cu gheață (recomandat bocanci de munte cu talpă rigidă și colțari).
    Pantaloni
  • sub nicio formă să nu purtați blugi, pantaloni de training sau pantaloni de stofă. Blugii, la temperatură scăzută, se vor face ca tabla pe picior, frigul se va instala imediat. Se pot folosi pantaloni de schi sau pantaloni special creați pentru ascensiuni de iarnă. Aceștia au un strat de polar la interior, materialul este impermeabil, respirabil și sunt con-struiți cu aerisiri pentru prevenirea transpirației.
  • Șosete
  • trebuie să aveți cel puțin două perechi de șosete. Una în rucsac de schimb în cazul î
    trebuie să vă schimbați în cel mai scurt timp. Șosetele trebuie să fie de calitate, ideal să fie lungi până la genunchi.
    Parazăpezi
  • acest articol este obligatoriu să-l purtați în ascensiunile de iarnă. Protejează partea de jos a pantalonilor, împiedică zăpada să între între bocanc și pantalon. Protejează partea superioară a bocancului. Zona acoperită de parazapadă va reține caldura și va menține uscată suprafață inferioară a pantalonilor și partea superioară a bocancilor.
    Îmbrăcăminte superioară
  • de regulă echipamentul de iarnă pentru partea superioară a corpului este format din 3 straturi. Bluza de corp, polar și greacă cu puf sau alt material cu un nivel ridicat de impermeabilitate. Între cele trei straturi se vor forma mici perdele de aer, care vor împiedica pierderea căldurii.
    Căciula, gluga, bandana, mănușile, bețele de trekking, frontala, acumulator de rezervă, ochelarii de protecție, husa de protecție pentru rucsac și crema hidratantă sunt câteva accesorii pe care trebuie să le aveți la dumneavoastră.
  • Rucsacul
  • Trebuie să țineți cont de faptul că ascensiunea se poate prelungi mai mult decât ați planificat. În rucsac trebuie să aveți următoarele lucruri: saci de gunoi, apă, termos cu ceai, mâncare, dulciuri, trusă de prim ajutor, folie de supraviețuire, glucoză, calciu, aspirină, bluză de schimb, șosete de schimb, acumulatori de rezervă pentru telefon și frontală. Bateriile se golesc mai repede iarna.
  • Conduita pe traseu
  • Niciodată să nu plecați singuri pe traseu. În cazul în care vă deplasați în grup, asigu-rați-vă încă de la plecare că cei care vă însoțesc sunt pregătiți corespunzător pentru a putea ajunge la destinație și pe urmă înapoi acasă, în siguranță.
  • Nu lăsați oameni în urmă. Mergeți în șir monom și păstrați în permanență contactul vizual cu cel din fața dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

De ce ar trebui să alegi un boiler cu pompă de căldură pentru apa caldă?

Boilerele cu pompă de căldură sunt o opțiune tot...

Pe 26 aprilie 2024, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, ora 17:00, va avea loc evenimentul „Vinerea Floriilor”

În calendarul creştin ortodox, Sărbătoarea Sfintelor Paşti ocupă cel...

MORENARUL ANDREI IVAN SE LAUDĂ CU SOȚIA SA

Andrei Ivan a postat pe reţelele sociale imagini de...

SORANA CÎRSTEA RĂMÂNE PE LOCUL 29 WTA

Simona Halep a coborât în clasamentul WTA. Fostul lider...