Pestră porcină la Răcari şi Butimanu

Potrivit unui comunicat de presă emis de instituţia Prefectului-judeţul Dâmboviţa,Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa, ni se comunică confirmarea apariţiei virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, în patru gospodării după cum urmează:
– Oraşul Răcari, localitatea Răcari: 2 gospodării,
– Oraşul Răcari, localitatea Stăneşti: 1 gospodărie,
– comuna Butimanu, sat Lucianca: 1 gospodărie.
„instituţia Prefectului-judeţul Dâmboviţa a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa, astăzi 21.07.2019, ora 10.30, ca urmare a confirmării apariţiei virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, în 4 gospodării după cum urmează: Oraşul Răcari, localitatea Răcari: 2 gospodării, Oraşul Răcari, localitatea Stăneşti: 1 gospodărie, comuna Butimanu, sat Lucianca: 1 gospodărie.
Au fost adoptate, în cadrul şedinţei, planurile de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli, au fost aprobate deciziile de plasare sub supraveghere în confirmare de pestă porcină africană şi s-au stabilit zonele de restricţie în jurul focarelor.
Precizăm că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale. Totodată, solicităm sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele acesteia; proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiţi de către stat. Reamintim că pesta porcină africană (PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, ea având un puternic impact la nivel economic şi social.”, se arată în comunicatul de presă al Biroului de presă al Instituţiei Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vizită pe şantierele de lucrări din judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea a făcut o vizită de lucru pe şantierele de lucrări din comunele: Hulubeşti (Butoiu de Jos, Butoiu de Sus), Crângurile (Voia), comuna Dragodana (Picior de Munte). Prima oprire a avut loc pe traseul Dragomireşti – Butoiu de Sus unde, în prezent, SC Lucrări Drumuri […]