Published On: lun, apr. 8th, 2013

Peste o sută de locuri de muncă disponibile pe piaţa muncii dâmboviţene

nichiduta.ro

pantiln dorelLa sfârşitul săptămânii trecute, noul director executiv adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, Pantilin Dorel, a susţinut prima conferinţă de presă din această nouă poziţie. Cu această ocazie, a anunţat data următoarei Burse a locurilor de muncă, ce va avea loc pe 19 aprilie, la Clubul Studenţilor din Târgovişte, începând cu ora
10.00.
Totodată, a precizat şi noua strategie de lucru a AJOFM Dâmboviţa, precizând că doreşte o îmbunătăţire substanţială a comunicării între instituţie şi serviciile din teritoriu şi organizarea a cât mai multe evenimente menite să crească gradul de ocupare pe piaţa muncii.
„La acest moment, în baza de date a Agenţiei sunt înregistrate 121 de locuri de muncă, din care 39 sunt pentru persoanele cu studii superioare – economist, inginer mecanic, şef şantier, diriginte şantier, inginer proiectant electronist, inginer control calitate, inginer constructor, asistent comercial, director tehnic”, a declarat Pantilin Dorel. Dintre acestea, 57 sunt pentru persoanele calificate, ocupaţiile cele mai solicitate fiind cele de asistent medical; tehnician silvic; agent comercial; şofer autobuz; gestionar depozit; bucătar; ospătar; croitor; lucrător bucătărie; brutar; vânzător; confecţioner articole textile, şofer; sudor; confecţioner tâmplărie aluminiu; vulca-nizator; dulgher; agent control acces; sculer – matriţer.
La acestea se adaugă 18 de locuri de muncă vacante pentru muncitorii necalificaţi.
De asemenea, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa înregistrează în baza de date, la sfârşitul lunii martie 2013, un număr de 15.038 şomeri, din care 6.053 sunt femei. În numărul total sunt cuprinşi şomerii care beneficiază de indemnizaţie – 4.040, precum şi şomeri neindemnizaţi –
10.998.
Conform pregătirii profesionale, 615 persoane au studii superioare, 2.424 persoane sunt cu studii medii şi 11.999 persoane au absolvit ciclul inferior al liceului sau al şcolilor de arte şi meserii.
În aceste condiţii, rata şomajului, calculată la data de 31 martie 2013, la nivelul judeţului Dâmboviţa este de 7, 28%, mai mică decât în luna februarie 2013, cu 0,34 puncte procentuale.
În perioada ianuarie – martie 2013, rata şomajului a înregistrat o descreştere de la 7,85% la 7,28%, adică 0,57 puncte procentuale.
Acest fapt se datorează şi angajării a 1.880 de persoane, din care 1.066 pe perioadă nedetereminată şi 814 pe perioadă determinată; 1.380 de persoane nu şi-au reînoit cererea de şomer neindemnizat; pentru 1.973 de şomeri le-a expirat perioada de plată; 62 de şomeri nu s-au prezentat la viza lunară obligatorie şi, ca urmare, li s-a încetat plata; 6 persoane au realizat venituri mai mari decât indicatorul social de referinţă şi, ca urmare, li s-a încetat plata, iar 8 persoane au solicitat încetarea plaţii indemnizaţiei de şomaj, deoarece au plecat în străinătate”, a mai precizat Pantilin Dorel.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro