Peste 83.000 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii dâmboviţeni

politiaIn primele opt luni ale acestui an, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au intervenit şi au aplicat 83.307 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 20.911.000 lei.
Cele mai multe amenzi, 64.141, au fost aplicate participanţilor la trafic ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.
Dintre acestea, 19.257 au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, 11.591 pentru neportul centurii de siguranţă, 159 pentru consum de alcool, 582 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor şi 13.281 pentru abaterile comise de celelalte categorii de participanţi la trafic.
13.483 de cetăţeni au fost sancţionaţi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991.
De asemenea, au fost aplicate şi 1.241 de contravenţii la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
In ceea ce priveşte paza bunurilor şi valorilor, în urma neregulilor descoperite pe această linie, poliţiştii au aplicat 186 de amenzi.
Poliţia dâmboviţeană recomandă cetăţenilor să adopte un comportament responsabil pentru a preîntâmpina evenimentele negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şcoala "CORESI" Târgovişte, a doua familie a cadrelor didactice şi a elevilor

Este luna septembrie, a fost mare sărbătoare în toate unităţile şcolare din ţară, dar şi din judeţul Dâmboviţa, sărbătoarea începutului de an şcolar, chiar dacă toamna lasă loc încă zilelor de vară, poate pentru a da mai multă strălucire şi emoţie momentului. Cu emoţii mari şi mici, pe alei acoperite […]