Peste 7.500 de amenzi privind restricţionarea circulaţiei, în valoare de aproximativ 16.000.000 de lei

În cursul zilei de luni, 13 aprilie, peste 13.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.
Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izo

lare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul Stării de Urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.
În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de peste 3.700 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, jandarmi şi efective ale M.Ap.N.
În ultimele 24 de ore, 529 de autovehicule (cu 1.645 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.
Au fost verificate 31.500 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a 11

dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.
De asemenea, în cursul zilei de luni, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 7.566 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.984.295 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.
Poliţiştii sunt pregătiţi pentru a interveni la sesizările oamenilor şi pentru a oferi ajutor celor aflaţi în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 3.075 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.586 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 290 de acţiuni.
174 de persoane au fost prinse în flagrant

delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi alte 6 persoane urmărite au fost depistate.
În trafic, poliţiştii au constatat 121 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 223 de permise şi retrase 128 de certificate de înmatricu-lare.Reamintim că dispozitivul de ordine şi siguranţă publică acţionează pentru prevenirea şi limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar şi pentru a preveni şi combate ilegalităţile de orice fel.
Apelaţi 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-a prelungit starea de urgenţă până pe 14 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi prelungirea stării de urgenţă pentru alte 30 de zile. Decretul semnat de preşedinte urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Starea de urgenţă este prelungită până pe 14 mai. În termen de 5 zile, Parlamentul trebuie să voteze prelungirea stării de urgenţă.Pericolul nu a […]