Peste 50 de intervenţii ale pompierilor dâmboviţeni în ultimele şapte zile

In ultimele 7 zile, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 50 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 19 incendii de vegetaţie, 11 acţiuni pentru asigurare zonă, 8 acţiuni pentru asistenţă persoane, o acţiune descarcerare persoană din autoturismşi 4 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o salvare animal şi 3 deblocări de uşă). Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 239 cazuri medicale.
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 7 controale pe linia situaţiilor de urgenţă (6 la unităţi de turism şi o localitate) şi două controale de autorizare privind securitatea la incendiu (o unitate de productie şi o staţie publică de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule). De asemenea, a mai fost desfăşurată o activitate (în comun cu IPJ/DSVSA) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluenţă mare de public. S-au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale principale (două amenzi în cuantum de 6.000 lei şi 14 avertismente). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.
Au fost emise 3 autorizaţii de securitate la incendiu (o unitate de producţie, o staţie publică de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule şi o unitate de alimentaţie publică) şi 3 avize de securitate la incendiu (o clădire învăţământ, un sediu al autorităţilor publice locale şi centrale şi o clădire de producţie).
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rectificare bugetară pozitivă pentru Educaţie

Rectificarea bugetară aprobată de Guvern prevede suplimentarea cu 551,4 milioane de lei a bugetului Ministerului Educaţiei şi Cercetării Executivul a aprobat Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară, în urma căreia Ministerului Educaţiei şi Cercetării i-a fost alocată suma de 551,4 milioane de lei. Banii sunt destinaţi, cu prioritate, achiziţiei de […]