Peste 32000 de doze de vaccine antigripal sunt în curs de distribuire în Dâmboviţa

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a primit şi a început distribuirea în teritoriu a vaccinului antigripal.
Pentru sezonul epidemic 2018-2019, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului nostru 47220 de doze de vaccin antigripal, disponibile în patru tranşe şi anume:
– tranşa I – 4240 de doze;
– tranşa a doua – 4100 de doze;
– tranşa a treia – 24000 de doze;
– tranşa a patra – 14880 de doze.
Aici trebuie menţionat faptul că au fost primite deja 32340 de doze, aferente primelor trei tranşe, fiind respectat calendarul de distribuire.
Ca în fiecare an, campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, personalul medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor.
Din ultimele raportări efectuate în cadrul monitorizarii infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Dâmboviţa nu au fost diagnosticate cazuri de gripă, dar numărul infecţiilor respiratorii îşi continuă trendul ascendent, comparativ cu cel înregistrat însăptămâna anterioară.
Se reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră încategoria cu risc crescut de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prahoveanul Virgil Guran este noul preşedinte al PNL Dâmboviţa

Dâmboviţenii roşii pe dinăuntru de microbul naţionalismului local au, începând de vineri seara, încă un motiv de insatisfacţie. Astfel, după ce mai toate instituţiile publice decon-centrate au migrat spre Prahova ori au fost direct subordonate structurilor regionale cu sediul în Ploieşti, până şi la PNL Dâmboviţa a fost ales un […]