PESTE 27 DE TONE DE PEŞTE CONFISCATE ÎN URMA ACŢIUNILOR PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA BRACONAJULUI PISCICOL

Anul trecut, poliţiştii din structurile de ordine publică ale Poliţiei Române au efectuat verificări şi controale, la nivel naţional, pe apă şi pe uscat, pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, a transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a peştelui şi produselor din peşte.
Astfel, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, poliţiştii au continuat acţiunile pentru protejarea fondului piscicol.
Au fost organizate aproape 7.400 de acţiuni şi controale, dintre care 3.142 au fost efectuate în apele continentale, 55 în cele maritime teritoriale, 1.843 pe linia legalităţii transportului peştelui şi a produselor din peşte, 1.190 pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării peştelui şi produselor din peşte. De asemenea, 423 de controale au fost efectuate în amenajări piscicole şi asociaţii de profil.
Pe parcursul acestor acţiuni şi controale au fost verificate aproape 4.500 de societăţi comerciale, pieţe, târguri, amenajări piscicole şi asociaţii de profil.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 1.262 de infracţiuni, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate penal peste 1.000 de persoane. De asemenea, poliţiştii au aplicat peste 1.100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 257.000 de lei şi au confiscat peste 27 de tone de peşte şi 46 de kilograme de icre, fără documente legale de provenienţă. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării aproape 3.000 de unelte de pescuit, 71 de ambarcaţiuni, 39 de motoare de ambarcaţiuni şi 11 autovehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Incendiile de vegetaţie au început să se înmulţească

In ultima săptămână, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 28 de evenimente: două incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), 15 incendii de vegetaţie, cinci acţiuni pentru asigurare zonă, cinci acţiuni pentru asistenţă […]